U bent hier:

Voorbeschouwing laatste weekend najaarscompetitie

29/10/2021

Komend weekend het 7e en laatste officiële weekend van de najaarscompetitie. Een aantal teams doet nog mee voor het kampioenschap, waardoor we onze supporters hard nodig gaan hebben. Kom zaterdag en zondag dus vooral naar het park, want TAM heeft zaterdag ook nog eens de bar.

TAM 6 (gemengd) mag het spits afbijten tegen GLTB 7 om 09:00 uur. Dit mixteam van TAM heeft meer wedstrijddagen gewonnen dan de tegenstander, maar GLTB staat wel hoger op de ranglijst door meer wedstrijden in totaal te winnen. Aanvoerder Stijn Bijker verwacht een lastige ochtend: ‘ik heb me vergrepen aan een stuk glas, waardoor ik niet mee kan doen. Het is maar de vraag of de rest ervaren genoeg is om zulke cruciale potten te kunnen winnen’. Gelukkig kan hij er als coach wel bij zijn. De opstellingen worden rond kwart voor 9 bekend gemaakt, houd mijnKNLTB.nl goed in de gaten om niks te missen van deze wedstrijddag.

Om half 2 mogen Heren 1 en TAM 4 (gemengd) aantreden. Dit zijn twee teams die nog spelen voor het kampioenschap en de bijbehorende champagne en eeuwige roem. Heren 1 staat nu nog 4e, maar staat slechts vier punten achter de nummer 1 en ze hebben een wedstrijddag minder gespeeld dan alle andere teams. Om half 2 komt toevallig de nummer 1 van de klasse langs, namelijk van Starkenborgh 5. Een mooie mogelijkheid om goede zaken te doen dus. Kopman Octavio Alba zal proberen zijn team weer op sleeptouw te nemen. Hij wist deze competitie 6 van zijn 7 wedstrijden te winnen, een knappe prestatie. Zelf hij is er vrij nuchter onder: ‘Hago todo lo posible para darlo todo por mi equipo. En esta competencia que funciona bien, viva el TAM!’. Naast Octavio doet Mees Emmerik het ook erg goed, hij is zelfs nog ongeslagen. Maar heeft wel pas drie wedstrijden gespeeld. Het schijnt dat Martijn Endendijk en Maarten Smits rond half 5 de herendubbel weer voor hun rekening gaan nemen, een garantie op spektakel. Overigens is dit voor dit team nog niet de kampioenswedstrijd, half november gaan ze namelijk nog een wedstrijd inhalen. Nog twee finales dus, succes heren!

Gemengd 4 staat 1e in de 4e klasse en wisten hierin 5 van hun 6 wedstrijddagen te winnen. Ze hebben alles nog in eigen hand, maar krijgen wel de nummer 3, de Mepsche uit Niekerk, op bezoek. TAM 4 staat op 20 punten, Oranjewoud op 20 punten en daarna de Mepsche op 19 punten. Het belooft een zenuwslopend einde te worden. Oranjewoud heeft de beste papieren. Zij spelen namelijk tegen de hekkensluiter Trynwalden 1, maar gelukkig wordt tennis niet op papier gespeeld. Captain Marit Kruise is nog mysterieus over hun tactisch plan, hier kan ik dus ook niet zoveel over zeggen. Wel liet ze weten dat ze bij het behalen van het kampioenschap morgen een fust erin gaan gooien, schappelijk besluit. Succes! Ook aan alle uitspelende teams van de zaterdag.

Op zondag zijn de meeste teams helaas al uitgespeeld. Alleen TAM 5 en TAM 3 spelen nog thuis, beide teams om 09:00 uur. TAM 5 gaat het opnemen tegen NOMI 3 uit Sneek. In theorie zou TAM 5 nog kampioen kunnen worden, maar dan moeten ze wel met 8-0 winnen van Nomi. Imme van der Velde en zijn team weten dus wat ze moeten doen. TAM 3 heeft daarentegen wel alles nog in eigen hand. Ze staan namelijk bovenaan en krijgen zondag de nummer 5, Nienoord 1, op bezoek. Dit wil het team zien als opwarmer om dan 7 november de grande finale te spelen tegen Strokel 1 uit Harderwijk, Strokel staat namelijk tweede. Het is zaak voor TAM 3 om een goede uitgangspositie neer te zetten voor volgende week en dus minstens met 7-1 winnen zou prettig zijn. Als het aan Noa Dijkstra ligt, gaat dit makkelijk lukken. Zij wist maar liefst 11 van haar 12 wedstrijden te winnen en is daarmee de best presterende speler van deze klasse.

Zoals u merkt, is er nog al wat waar voor te spelen is. Hopelijk zien we de nodige support terug dit weekend op het park!