U bent hier:

Zaterdag heren 1 kampioen

17/11/2021

Heren 1 kampioen! De najaarscompetitie zit er weer op en zo ook het 2021 tennisseizoen van Heren 1 zaterdag, ’t Vlaggenschip. Voordat de competitie überhaupt begonnen was, hadden wij, Maarten Smits (BP), Martijn Visseren, Sam Ansari, Mees Emmerik, Octavio Alba en Martijn Endendijk, één doel voor ogen. Kampioen worden.

Dit begon met de wedstrijddag GLTB 7 – ‘t Vlaggenschip. Van tevoren hadden we geen idee wat we moesten verwachten, maar ondanks twee drie-setters bleek dit uiteindelijk een simpele overwinning, 1-5. De week erna mochten we thuis aantreden tegen de eerste van de 2 Starkie-teams in onze competitie; Van Starkenborgh 4. Dit bleek een iets moeilijkere tegenstander te zijn dan GLTB, maar desalniettemin wisten we overtuigend met 4-2 te winnen. Octavio liep hier zelfs zijn enige verlies partij van de competitie op (dubbeltje met Sam, aan jullie om te bepalen door wie het kwam).

Voor de derde wedstrijddag mochten we aantreden tegen ‘die Blauwen’. Zoals een waar TAMmer betaamt, waren we allemaal natuurlijk er op gebrand om deze wedstrijddag 6-0 te winnen. In de enkels verloren Octavio en Martijn V. beide maar 1 game, Mees wist 6-3/6-3 te winnen en Sam verloor maar 2 games. De dubbel van BP en Martijn verliep iets stroever, maar wisten uiteindelijk 7-5/7-5 te winnen en de dubbel van Mees en Octavio werd met 6-0/6-3 gewonnen. Voor degene die niet geteld hebben tijdens het lezen; dit betekende dat we de wedstrijddag 6-0 wonnen. Na drie gespeelde wedstrijddagen stonden we gedeelde 1ste, terwijl de andere teams een wedstrijddag meer gespeeld hadden. Dit kon dus bijna niet meer mis gaan.

Wedstrijddag vier verliep niet zo soepel als dat we verwacht hadden. Onze tegenstanders, Cream Crackers 3, stonden weliswaar onder ons, maar deze plek hoorde absoluut niet bij hun kwaliteiten. Octavio wist nog zijn enkel te winnen en samen met BP de dubbel te pakken, maar hier bleef het dan ook bij voor dit weekend. Dit zorgde er voor dat we weer stevig met beide benen op de grond werden gezet, want het kampioenschap was hierdoor nog niet zeker. Eindstand Cream Crackers – ’t Vlaggenschip: 4-2

De laatste officiële speeldag van de competitie speelden we tegen Van Starkenborgh 5. Starkie 5 waren de enige die ons nog van ons kampioenschap konden weerhouden. 3 van de 4 enkels moesten beslist worden met een drie-setter waarvan er twee onze kant op vielen. Dit zorgde ervoor dat we na de enkels 3-1 voor stonden. We leken dus erg goed op weg om al kampioen te worden met nog 1 wedstrijddag in het vooruitzicht. Starkie 5 gooide echter roet in het eten door beide dubbels redelijk overtuigend te winnen. Eindstand 3-3. Dit betekende dat we de inhaalwedstrijddag minimaal 3-3 moesten spelen.

Twee weken na de wedstrijddag tegen Starkie 5 was het eindelijk zo ver: de kampioenswedstrijden uit tegen De Marsch 3 in Paterswolde. Hier keken we al zo lang naar uit en nu mochten we dan eindelijk van start. Ik zou het graag spannender maken dan dat het was, maar omdat we met 4 enkels tegelijk konden beginnen waren en de potten gemakkelijk gewonnen werden, stonden we binnen een uur al 3-0 voor en waren we kampioen! De spanning was er nu helemaal af en we wonnen uiteindelijk dan ook met 6-0. Twee weken na het officiële einde van de competitie, mogen we onszelf eindelijk kampioen noemen! Wanneer ’t Haarhuisje weer open mag willen we dit natuurlijk erg graag met jullie vieren! Tot dan!

Lang leve TAM,

Maarten Smits, Martijn Visseren, Sam Ansari, Mees Emmerik, Octavio Alba en Martijn Endendijk