Faciliteiten

Trainingen

Voor alle selectiespelers biedt TAM de mogelijkheid gedurende het jaar drie maal per week te trainen. Op dinsdag wordt de training verzorgd door Paul van Lier en op donderdag wordt de training verzorgd door Frank Schmitz. Frank is al meerdere jaren actief betrokken bij TAM. Hierdoor kent Frank de spelers door en door, waardoor hij de trainingen uitstekend op maat kan aanbieden. Paul van Lier geeft in 2017-2018 voor het eerst training aan de selectie van TAM. De andere training wordt gegeven door Olivier 't Hart. Een enthousiaste jonge trainer. Daarnaast maakt TAM het voor de selectie mogelijk om elke week wedstrijdtraining te volgen op zondag van 16.00 tot 18.00 uur. Zo wordt al vroeg in het jaar het wedstrijdniveau op peil gehouden. Gedurende de laatste 2 à 3 maanden voor de competitie zal hier ook conditie en coördinatie training aan toegevoegd worden. 

Doordat TAM dankzij haar hoge niveau Hogere Wedstrijdsport Subsidie (HWS) ontvangt, kan TAM haar spelers een veeltal faciliteiten bieden:

Uitwisselingen & selectieweekend

Om optimaal aan de competitie te beginnen worden er ook uitwisselingen geregeld voor de selectieteams tegens gelijkwaardige teams van andere verenigingen. Er wordt sinds 2007 een selectieweekend georganiseerd. Tijdens het selectieweekend gaan de selectie en het bestuur samen op pad. Hier wordt veel aandacht besteedt aan het aspect coachen en het groepsproces/teambuilding.

Workshop

Voor de selectiespelers wordt één of twee keer per jaar een workshop georganiseerd. Dit kan bijvoorbeeld een workshop coaching of teambuilding zijn.   

Fitness

Naast coachen en training investeert de TAM ook in de conditie van de selectiespelers. De spelers moeten daarom tenminste drie keer per maand fitnessen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een particulier fitnesscentrum, Construction genaamd, waar TAM een contract mee heeft kunnen sluiten. Voor meer informatie over Construction, klik hier.

De selectie mag kosteloos gebruik maken van de faciliteiten, die aangeboden worden door Construction. De betreffende selectiespelers krijgen een pas en kunnen hier gemiddeld 2 keer per week gebruik van maken. Daarnaast wordt er een speciaal fitness programma voor tennissers aangeboden waardoor de spelers zich optimaal kunnen voorbereiden op de competitie en toernooien.

Vaak wordt er in groepjes getraind, daarnaast is iedereen vrij om zijn eigen tijdstippen te bepalen. Construction heeft zowel een groot cardio- als een groot fitnessgedeelte. Zo kun je gebruik maken van 25 cardio apparaten en 22 fitnesstoestellen die verdeeld zijn over twee vestigingen in de stad.