U bent hier:

TAM en Davis Cup

TAM heeft een sterke toewijding aan het Nederlands Davis Cup-team en is er trots op om bij deze wedstrijden in grote getale aanwezig te zijn. Het is een kans om hoogstaand tennis te ervaren, en tegelijkertijd te genieten van een geweldige sfeer met honderden studenten. Bij thuiswedstrijden nemen studenten tennisverenigingen vaak de leiding in het organiseren van feesten rondom de Davis Cup-wedstrijden, waardoor studenten een onvergetelijke ervaring beleven.

Een bijzonder hoogtepunt voor TAM was de gelegenheid om samen met G.S.T.C. en TC Veracket de Davis Cup te organiseren in september 2013. Deze historische gebeurtenis vond plaats in Martiniplaza en bracht Nederland en Oostenrijk tegenover elkaar. De spanning en de festiviteiten van de dag blijven een waardevolle herinnering voor TAM.

In 2022 reisden we met een grote groep TAMmers af naar Malaga, om de Davis Cup Finals 2022 bij te wonen. In februari 2023 was het wederom zover: samen met de KNLTB zorgde TAM voor de organisatie van de festiviteiten rondom de Davis Cup kwalificaties in Martiniplaza. Honderden studenten vanuit het hele land kwamen naar Groningen om het Nederlands Davis Cup-team aan te moedigen.

Klik op de onderstaande afbeelding voor een artikel van KNLTB Toptennis over de TAM en de Davis Cup, waarin Job van Eijk vertelt over zijn ervaringen tijdens de Davis Cup wedstrijden.

Groningen is van oudsher een Davis Cupstad waar voor de laatste keer in 2013 een Davis Cupduel heeft plaatsgevonden. Een Davis Cupstad waar de traditie voor een weekend tennis kijken met studiegenoten is opgepakt bij TAM (Tennis Albertus Magnus), dé studententennisvereniging van Groningen.

De studenten zijn inmiddels onmisbaar tijdens een Davis Cupduel. Paarse haarbanden, zweetbandjes, of vlaggen. TAM is erbij. Na 10 jaar is de Davis Cup terug in Groningen en spraken we één van de grootste supporters van de Davis Cup. Oud-TAM’er, fanatiek tennisser en nog fanatieker supporter: Job van Eijk.

davis cup nederland programma groningen

tam davis cup martiniplaza groningentam davis cupdavis cup tennis