U bent hier:

Hoe werkt de KNLTB rating?

De tennis rating KNLTB 2024 is bekend! Maar hoe werkt dit precies? Het Dynamische Speelsterkte Systeem van de KNLTB, vaak aangeduid als "KNLTB Rating," is een belangrijk instrument om de speelsterkte van tennissers te meten. Deze rating is van cruciaal belang voor competities, toernooien en het vinden van geschikte tegenstanders. Het systeem houdt rekening met de resultaten van jouw wedstrijden. Winst tegen sterkere tegenstanders leidt tot een stijging van je rating, terwijl verlies tegen zwakkere tegenstanders je rating kan verlagen. Het houdt ook rekening met de sterkte van je tegenstanders.

Speelsterkte tennis

Als lid ontvang je aparte speelsterktes voor enkelspel, dubbelspel tennis en padel, elk vertegenwoordigd door een geheel getal van 1 tot 9. Speelsterkte 9 wordt toegekend aan beginnende spelers, terwijl de meest ervaren spelers speelsterkte 1 bereiken. Jaarlijks wordt jouw speelsterkte herzien op basis van je rating.

Bij je aanmelding bij TAM, wordt jouw speelsterkte vastgelegd in de administratie. Spelers hebben hierbij de mogelijkheid om hun voorkeur voor een specifieke speelsterkte aan te geven. Bij de aanschaf van een toernooipas kun je zelf je gewenste KNLTB speelsterkte specificeren.

speelsterkte tennis

KNLTB rating

Als speler krijg je naast je speelsterkte ook een rating toegewezen voor enkelspel, dubbelspel tennis en padel. Deze rating is een numerieke waarde met vier decimalen, die na elke gespeelde wedstrijd kan veranderen. Aan het einde van het seizoen (in november) is het je rating die bepaalt welke speelsterkte je voor het volgende jaar zult ontvangen.

Rating berekenen tennis: KNLTB Rekentool

Je kunt jouw KNLTB rating berekenen met de handige KNLTB rekentool op de officiële KNLTB-website. Deze tool helpt je inzicht te krijgen in je huidige rating en speelsterkte.