Trainingsboetes

Afmelden voor een training

Als je bent ingedeeld in een trainingsgroep, verwachten we dat je zo vaak mogelijk komt trainen. Natuurlijk kan het altijd zo zijn dat je een keer verhinderd bent en dit is ook helemaal niet erg. Je dient je echter wel af te melden via de site als je een keer niet kunt. Afmelden dien je de dag van je training voor uiterlijk 09:00 te doen. Afmelden gaat via 'mijn vereniging'. Vanaf daar ga je naar 'training aanbieden'. Hier staan al jouw trainingen van de trainingsronde en meld je je af voor een bepaalde training door bij de desbetreffende training op 'afmelden' te klikken.

Overnemen van een training

Als je je keurig netjes hebt afgemeld voor een training, dan bestaat er voor andere leden de kans jouw plek binnen die training op die dag over te nemen. Door zelf een training over te nemen, heb je de kans om een keer vaker te trainen in de week dan normaal. Speelsterkte is wel leidend voor in welke groep je kunt invallen. Je kunt invallen in een groep van je eigen speelsterkte. De trainer kan je weigeren indien dit niet het geval is. Daarnaast is er ook een maximum aan het aantal invalbeurten die je kosteloos kan doen. Als je zelf niet ingeschreven staat in een trainingsgroep, dan mag je 3 keer kosteloos een training overnemen, als je in 1 trainingsgroep staat ingeschreven mag je 5 keer kosteloos een training overnemen, en als je in 2 trainingsgroepen staat ingeschreven mag je 7 keer kosteloos een training overnemen. Overnemen kan eenvoudig door naar 'mijn vereniging' te gaan en hier kan je zien welke trainingstijden beschikbaar zijn. Om een training over te nemen, klik je op de desbetreffende training. Je krijgt bij het succesvol overnemen van iemands plekje tijdens de training een bevestigingsmail, waarmee je bij de trainer kan aantonen dat jij iemands plek hebt overgenomen. Houd bij het overnemen van een training wel jouw speelsterkte en de speelsterkte van de groep in acht!

Mocht je in een trainingsgroep zitten waarbij er wordt gewerkt met een roulatie schema dan heb je tot 09:00 voorrang met het overnemen van de training waarvoor je in eerste instantie bent uitgeloot. Zodra het 09:00 is geweest vervalt de voorrang op het overnemen en is de training voor iedereen beschikbaar. 

Trainingsboete

Als je met afmelden later bent dan 09:00 de dag van de training zelf krijg je een trainingsboete. Dit is 5 euro per keer, tot een maximum van drie boetes per trainingsmoment per trainingsronde. Dus als je twee keer in de week traint tijdens een trainingsronde, kunnen de boetes oplopen tot maximaal 30 euro die desbetreffende trainingsronde. Dit is uiteraard zonde, dus meld je telkens op tijd af! Ook met het oog op dat iemand jouw plek kan overnemen, willen we het extra stimuleren dat iedereen zich netjes afmeld voor zijn/haar trainingen. Zo houden we met zijn allen de trainingsopkomst hoog.

Om mensen die vaak trainen te belonen, kunnen boetes kwijtgescholden worden. Als je maximaal 3 trainingen op een bepaald trainingsmoment mist binnen een trainingsronde, worden je boetes voor dat trainingsmoment kwijtgescholden. Dus mocht je van die trainingen waarbij je afwezig was je vergeten zijn af te melden, dan zul je geen trainingsboete krijgen.

Sponsoren