Selectie

Algemeen

Tennisclub Albertus Magnus is sinds een aantal jaren de hoogstspelende studenten tennisvereniging van Nederland en die naam dragen we dan ook met trots. In 2010 mocht TAM voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse studententennis zelfs uitkomen in de eerste klasse gemengd. Er werd moedig gestreden, maar helaas degradeerde het team net. De strijd is nooit opgegeven en in 2014 is de eerste klasse gemengd opnieuw behaald. 

In 2018 heeft het eerste team gezorgd voor een kampioenschap in de eerste klasse gemengd. Ze schreven hiermee wederom een stukje geschiedenis voor het Nederlandse studententennis, een unieke prestatie. Hierdoor kwam TAM in 2019 met TAM 1 uit in de hoofdklasse. Na een prachtige competitie kon de degradatie helaas niet worden ontlopen, maar was TAM wel een bijzondere ervaring rijker. TAM was na de corona pandemie sterker dan ooit en bewees dat met een uiterst succesvolle competitie in 2021 waardoor TAM dit jaar uitkomt met zowel TAM 1 als TAM 2 in de eerste klasse, TAM 3 in de tweede klasse en TAM 4 en TAM 5 in de derde klasse. Op zaterdag speelt Heren 1 in de eerste klasse. Hierdoor is er voor de selectiespelers een breed competitie aanbod en speelt iedereen op zijn of haar niveau.

Toekomst

Om ervoor te zorgen dat wij op dit hoge niveau blijven spelen vindt TAM het belangrijk om te investeren in de faciliteiten voor de spelers. Sinds een paar jaar heeft TAM een selectieplan, wat betrekking heeft op de spelers van de vier hoogste gemengde teams op zondag. Het doel is om het eerste team uit te laten komen in de eerste klasse gemengd en daar bovenin mee te laten draaien. Daarnaast is ons doel een stevige basis daaronder met teams in de tweede klasse, derde klasse en vierde klasse. Hierdoor kunnen wij bij TAM een breed aantal klasses aanbieden en spelers de mogelijkheid geven om zich verder te ontwikkelen. 

Meer informatie

Klik op één van de kopjes om meer te weten te komen over de selectie en de faciliteiten die TAM aanbiedt. Neem ook een kijkje op: www.tennisenstuderen.nl

Mocht het zo zijn dat je na het bekijken van deze site interesse hebt gekregen in tennissen bij TAM, schrijf je dan in via het kopje informatie en dan 'lid worden', of neem contact op met de motivator.

Sponsoren